Tuesday, December 29, 2009

DuniaKu Part08: Terengganu Negeri Indah...

Selepas dinaik tarafkan menjadi bandaraya, Kuala Terengganu juga banyak berubah. Mana tidaknya, semua orang tahu Terengganu adalah salah satu negeri dalam Malaysia yang sesuai untuk melancong.

Selepas dilanda bah banjir tempohari, inilah masanya untuk melupakan sejenak kesedihan kami sekeluarga. Cuti2 Malaysia...

Walaupun tinggal di Terengganu, tak semestinya dapat pergi melihat tempat2 menarik. Jadi, baru2 ni aku pun pergi lah bawa keluarga ke Kuala Terengganu. Duduk dah lama, masih belum pernah pergi ke Muzium Negeri. Anak2 aku pun 'first time' gak pergi.

Memang puashati dapat pergi ke Muzium. Besar giler !!! Banyak sejarah negeri Terengganu yang aku tahu secara tak lansung. (walaupun aku ni asal Johor :-) )

Pastu, kami pergi ke Taman Tamadun Islam. (Tak jauh dari Muzium). Bukannya apa, nak melihat suasana replika bangunan sejarah dunia. Masjid kristal pun ada juga di TTI.

Rancangan cuti2 Malaysia berjalan dgn lancar. Anak2 gembira sakan. Belum lagi habis 'explore' negeri Terengganu. Mungkin kalau ada rezeki lepas ni, jalan2 pergi pulau pulak. Bawalah keluarga pergi bercuti. Gembirakan hati mereka kerana mereka adalah nadi anda.

Cuti2 Malaysia - Datanglah ke Terengganu...

http://driftozona.blogspot.com


No comments: